Jordvarme

Jordvarme

Et jordvarme anvendes både til opvarmning af boligen og til varmt brugsvand. Jordvarme fungerer på den måde, at der placeres en varmeslange i jorden, der optager solenergi. Herfra genererer en varmepumpe varmen og distribuerer denne videre i boligen. Perfekt løsning til vandbårne radiatorer og gulvvarme, men kræver umiddelbart en stor grund udenfor huset.

Der findes forskellige muligheder for jordvarme, fx søvarme, varmeoverskud via vand og hhv. horisontal eller vertikal (dybdeboring) varmeslange.

Det er ikke alle jord- eller boligtyper, der egner sig til jordvarme, så ring og forhør dig om netop dine muligheder.

  • Vil du vide mere?
    Kontakt venligst
  • Gunnar Søndergaard
    Tel: 23 24 03 11

Horisontal jordvarme

Den mest almindelige type jordvarme anlægges horisontalt ved at grave varmeslangen ned i ca. 1 meters dybde og med ca. 1 meters mellemrum. Jo større boligen er desto større grund kræves – som tommelfingerregel kræves der i de fleste tilfælde et udendørs areal, der er dobbelt så stor som boligen. Jordvarme kan med stor fordel anlægges ved nybyggerier.

Vertikal jordvarme (dybdeboring)

Denne type jordvarme er lidt dyrere at anlægge end den horisontale, da varmeslangen her skal graves minimum 100 meter lodret ned i jorden, og derfor kræver en specialist til gravearbejdet. Fordelen ved denne type jordvarme fremfor den horisontale er, at der ikke kræves samme haveareal, og kan derfor anlægges på mindre grunde som fx rækkehus eller sommerhus.

Lovpligtigt eftersyn

Varmepumper og køleanlæg med mere end 1 kg. kølemiddel er lovmæssigt forpligtet til et årligt eftersyn. Dette skal sikre at anlægget lever op til de krav der bliver stillet til det og det ikke udgør en sikkerhedsrisiko.

Færch Morsø Køl ApS tilbyder selvfølgeligt dette eftersyn, men kan også tilbyde dig en serviceaftale, der passer perfekt til dig og dine behov. Det vil sige, at du altid er sikker på at dit køleanlæg eller dine varmepumpeløsning fungerer perfekt.